Thursday, December 24, 2015

Video mengenai penjajahan terancang oleh Amerika Syarikat terbongkarSemasa era perang dingin antara Amerika dan Rusia beberapa tahun dahulu, Amerika amat berwaspada terhadap negara Soviet tersebut kerana Rusia merupakan seteru yang boleh mencabar Amerika ketika itu. Penjajahan Rusia ke atas negara Afghanistan menyebabkan rancangan Amerika untuk menguasai rantau Timur Tengah seakan tergugat kerana mereka khuatir Rusia yang akan terlebih dahulu menguasai rantau Timur Tengah selepas mereka berjaya menakluk Afghanistan.

Melalui sebuah video lama yang tersebar di internet, Hillary Clinton kelihatan sedang bercakap kepada seseorang mengenai perancangan yang telah dilakukan oleh Amerika dalam tahun 80-an dahulu, sehingga negara tersebut berjaya menguasai rantau Timur Tengah pada masa kini.

Menurutnya, perkara berkaitan tentera pemberontak di Pakistan, ISI, merekrut para pejuang mujahidin, termasuk mengimport wahabi yang merupakan 'jenama' Islam ketika itu, adalah agenda mereka bersama-sama dengan Presiden Amerika, Ronald Reagen yang dinaungi oleh Parti Demokrat, 20 tahun yang lampau. Akhirnya negara Soviet itu berundur dan Amerika berjaya menguasai kebanyakan negara-negara di Timur Tengah.


banner
Previous Post
Next Post

0 comments: