Kaedah perawatan sihir secara sendiri (alami) tanpa orang perantaraan

....Dan dari bahaya gelap apabila ia masuk.Dan dari kejahatan makhluk-makhluk (tukang sihir wanita) yang menghembus-hembus pada simpulan-simpulan dan ikatan tali....
(Surah al-falaq)


Apa yang bakal saya terangkan mengenai kaedah perawatan sihir secara sendiri ini adalah berdasarkan apa yang pernah saya pelajari. Keberkesanan rawatan ini bergantung kepada keyakinan anda terhadap ayat suci al-Qur'an. Namun begitu, usaha serta ikhtiar rawatan bagi mereka yang terkena sihir adalah sesuatu yang dituntut. Oleh kerana itu juga, merawat sihir dan penyakit merupakan  suatu fardhu kifayah.

Sihir atau pun 'ain akan menyebabkan seseorang itu dilanda pelbagai masalah di dalam hidupnya. Dia akan merasakan ada sesuatu yang tak kena dengan hidupnya. Sebagai contoh, seseorang yang sukar mendapat jodoh walaupun pelbagai usaha telah dilakukan. Sihir juga akan menyebabkan seseorang itu seperti terhalang daripada mencapai kejayaan di dalam hidupnya. Jika anda mempunyai antara tanda-tanda yang disebutkan, boleh jadi anda telah terkena sihir ataupun 'ain.

Sebagai info, anda tidak perlu menjadi ustaz ataupun orang soleh untuk merawat sihir secara sendiri. Namun sekiranya anda tergolong di dalam golongan yang disebutkan , mungkin ianya sesuatu yang lebih afdhal di dalam perawatan sihir secara sendiri. Sekali lagi dijelaskan, jika anda bukan ustaz atau pun orang alim atau soleh, anda masih mampu untuk merawat sihir secara sendiri. Insya-Allah.

Berikut adalah kaedah yang boleh dilakukan bagi merawat sihir :


  1. Sediakan segelen air. Jika tiada, anda mungkin terpaksa membahagikan ke dalam beberapa buah bekas sehingga cukup segelen. Namun setiap bekas yang baru, anda mesti membaca surah2 yang akan saya beri
  2. Baca surah al-fatihah, ayat kursi, 3 qul (al-ikhlas, al-falaq, an-naas), surah al-a'raaf (117-120), surah toha (68-70) dan surah yunus (81-82). Ke semua surah ini harus dibaca sebanyak 11 kali kepada air segelen yang telah disediakan.
  3. Air ini boleh digunakan untuk minum dan juga untuk mandi. Amalkan mandi dengan air ini sebanyak 12 malam sehingga habis. Boleh dicampur dengan air biasa semasa mandi. Air daripada mandian hendaklah ditakung kemudian anda boleh gunakan air ini untuk menyiram pokok-pokok yang terdapat di halaman kediaman anda. Tujuannya adalah supaya air yang telah dibacakan ayat suci ini tidak terbazir dengan begitu sahaja. (dan juga agar air ini tidak tercampur dengan benda kotor dan tidak sepatutnya).
  4. Niat sambil berdoa agar Allah menyembuhkan anda daripada sihir.
  5. Air ini juga boleh diletakkan di dalam penyembur dan semburkan di dalam rumah dan di luar rumah anda. (jika mahu)

INFO :

Ayat Surah al-a'raaf yang diberi  adalah berkenaan kisah Nabi Musa A.S yang mencampakkan tongkatnya menjadi ular dan menelan semua ular ahli sihir Fir'aun. Ayat Surah Yunus dan Surah thoha yang diberi juga berkaitan dengan kisah yang sama.


 Surah Thoha
Surah Yunus


A117
Dan Kami wahyukan kepada Nabi Musa: "Campakkanlah tongkatmu!" Maka tiba-tiba tongkat itu menelan apa yang mereka pura-pura adakan (dengan sihir mereka).
(Al-A'raaf 7:117) | <Embed> | English Translation | Tambah Nota Bookmark
A118
Maka sabitlah kebenaran (mukjizat Nabi Musa), dan batallah (sihir) yang mereka telah lakukan.
(Al-A'raaf 7:118) | <Embed> | English Translation | Tambah Nota Bookmark
A119
Oleh itu, kalahlah Firaun dan Ketua-ketua kaumnya di situ dan kembalilah mereka dengan keadaan yang hina.
(Al-A'raaf 7:119) | <Embed> | English Translation | Tambah Nota Bookmark
A120
Surah Al-A'raaf (117-120)

Post a Comment

0 Comments