Saturday, November 18, 2017

Nak update blog tapi malu nak kasi tau tajuk

Dah lame sangat tak update blog. Dan dah lame juga tak gune bahase pasar semasa menulis blog. Kalau blog ni ibarat rumah, gerenti dah bersawang sini sane.

Actually aku (sorry kalau kasar, maklum la bahase pasar), aku ade tajuk gempak nak ditulis dalam entry kali ni. Tapi paham2 je la, sebab status aku ni 'anonymous' sejak dulu sampai sekarang. So aku mesti hati2 la sikit. Takut orang kenal, tahu dan faham. Akhirnya terdedah lah siapa anonymous ini, melalui kisah yang aku paparkan di sini.

So, kalau aku dah decide nanti, aku akan kasi tau ape tajuk gempak tu. Ni kalau orang Google perkataan 'Gempak', (komik yang banyak kartun jepun tu lah, suatu ketika dulu), mau terdampar kat sini nanti. Last2 blah cenggitu jer. HAhah....\\

Berbalik kepada tajuk gempak tadi, aku kasi hint lah sikit. Ia berkenaan teknologi. Teknologi ni memang jadi perdebatan hangat dari dulu sampai sekarang. Kita ambil contoh mudah la. INTERNET. Ramai orang kate ia bagus, tapi ramai juga kate ia membawa banyak keburukan. So mane satu yang betul. Ini lah yang cube aku sampaikan. Tapi bukan tajuk internet lah. Dan tajuk yang aku nak tulis ni nanti, memang menjadi perdebatan hangat sejak dulu lagi. Sejak komputer mula dicipta kot tak salah. Tapi dalam alam melayu ni tak berapa popular tentang perkara ni. Sebab perkara ni bermula dari sebelah barat. Kita semua di timur...

Rase2 korang tau tak tajuknye ape? Tajuk ni memang aku banyak ilmu tentang nya. Bukan nak menunjuk. Sebab aku dah ikut 'idea' yang manusia cipta ni sejak zaman aku kecik lagi. So memang banyak lah yang aku tahu, secara mantiknya.

Sape yang nak tahu??? Jeng,jeng, jeng.......
banner
Previous Post
Next Post

0 comments: